Следвайте Гласове в ТелеграмНад 25 000 са убитите палестинци при израелските

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНад 25 000 са убитите палестинци при израелските
Коментари Харесай

Ройтерс: Над 25 000 палестинци са убити от началото на войната в Газа

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Над 25 000 са убитите палестинци при израелските удари против линията Газа от експлоадирането на войната сред Израел и Хамас през октомври, оповестява " Ройтерс ".

На този декор не престават израелските офанзиви и уличните борби в управлявания от Хамас анклав.

Израелските сили и бойците на палестинската формация влязоха в боеве на няколко места - от Джабалия на север до Хан Юнис на юг.

Израел твърди, че неговите войски са прочистили огромна част от Северна Газа от военната мрежа на Хамас и повече от милион поданици на тази част от анклава са се изселили на юг в опит да избягат от бомбардировките. Боевете обаче не престават в бежанския лагер в Джабалия и други региони към град Газа.

Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че през последните 24 часа са били убити 178 палестинци - един от най-смъртоносните дни от войната до момента. Израелската войска рапортува, че един боец е бил погубен в борба.

Общо 25 105 палестинци - доста от тях дами и деца - са починали, а 62 681 са ранени при израелски удари от 7 октомври насам. Уточнява се, че множеството от убитите са цивилни.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разкритикува Израел за " сърцераздирателната " гибел на палестински цивилни в Газа.

" Военните интервенции на Израел разпространиха всеобщо заличаване и предизвикаха гибелта на цивилни в невиждан мащаб по времето ми като общоприет секретар ", съобщи той на среща на върха в столицата на Уганда Кампала.

Израел стартира акцията си за заличаване на Хамас, откакто екстремисти нахлуха в Израел на 7 октомври, нападнаха южните градове, убиха 1200 души - множеството от които цивилни, и взеха 253 за заложници.

Въпреки големия брой жертви, израелската войска увери, че подхваща стъпки за попречване на цивилни жертви. Тя обаче упреква Хамас, че работи в гъсто обитаеми региони и употребява цивилни като живи щитове - изказване, което ислямистката формация отхвърля.

Повечето от 2,3-милионното население на анклава е разселено от домовете си.

Инфо: news.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР